İzmir'de taş çiçekler - Daş, Ertan, 1963- (İzmir)
184 s.
Keywords: "Her gün yanından geçip de görmediğimiz ya da görmek istemediğimiz eserlerden biri, bu çalışmanın konusunu oluşturan hazireler ve dolayısıyla mezar taşlarıdır. Hazireler, kentlerdeki kadıların, din bilginlerinin ve çeşitli görevlerdeki devlet adamlarının, öldükten sonra, tercihen gömüldüğü yerlerdir. Üzerlerindeki bilgilerle,kentin geçmişine ışık tutmanın yanı sıra, bezemeleriyle bir dönemin zevk ve beğenilerinin en canlı tanıklarıdır mezar taşları. Ölümü temsil etmelerine karşın canlıdır." --