Muhibbî Dîvânı - Süleyman I, Osmanlı Padişahı, 1494-1566. (İstanbul)
2 c. (1. c. 998 s. ; 2. c. s. 1003-2020)
Keywords: “Kırk altı yıl hüküm sürerek Osmanlı Devleti’nde en uzun müddet tahtta kalan padişah olan Kanuni Sultan Süleyman, kurduğu meclislerde şâirlerle sohbetlerde bulunmuş, şiire ve şâirlere hakkettikleri değeri göstermiştir. Muhibbî mahlasını kullanarak şiir yazan Kânûnî Sultan Süleyman için şiir; sığındığı, dinlendiği, konuştuğu emniyetli bir yer gibidir. Onun için Muhibbî, Türk edebiyatında en çok şiir yazan beş altı şairden biri olmuş ve şiir sayısı açısından en hacimli dîvânlardan birisine sahip olmuştur. Prof. Dr. Kemal Yavuz ve Prof. Dr. Orhan Yavuz’un yıllardır yaptıkları çalışmalar neticesinde Muhibbî Dîvânı’nın ulaşılabilen bütün nüshaları ve şiirlerinin yer aldığı mecmualar değerlendirilerek tespit edilen 4118 şiir, tenkitli metin olarak neşre hazırlanmıştır. “ --