Şem'î Dîvânı - Şem'î, Prizrenli, ?-1529?. (İstanbul)
362 s.
Keywords: "Edebiyat tarihimiz birbirinden görkemli ve sanatkârane eserlerle doludur. Bütün bir edebiyat tarihine damgasını vurmuş büyük şairlerin yanı sıra talihin bir cilvesiyle unutulmuş ve hâlen keşfedilmeyi bekleyen nice meçhul şairler de vardır. Prizrenli Şem‘î de Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman gibi iki büyük padişahın devrinde ömür sürmüş mahir bir şair olmasına karşın hak ettiği ilgiye mazhar olamamış, günümüze divanının ancak üç nüshası ulaşmıştır. Türkiye’deki tek nüshası Hayati Develi şahsi kütüphanesinde bulunan Şem‘î Dîvânı, tıpkıbasımıyla birlikte neşredilmiştir. Doç. Dr. Murat Ali Karavelioğlu tarafından incelemesi yapılan eserin yayına hazırlanmasında Prof. Dr. Hayati Develi’nin şahsi kütüphanesindeki yazma nüsha esas alınmıştır." --