Mantık risâleleri (İstanbul)
744, [4] s.
Keywords: "İslam düşüncesi tarihinde mantık bilimi üzerine yapılmış çalışmalar geniş bir araştırma sahası teşkil etmektedir. Sadece Aristoteles’in mantık eserleri üzerine yapılan çalışmalara bakıldığında düşünce ve bilim faaliyetine aracılık eden disiplin olarak mantığın İslam düşünürlerince ne derecede benimsendiği ortaya çıkacaktır. İslam düşünce geleneğinin bir parçası olan Osmanlı düşünce tarihinde, pek çok bilim alanında olduğu gibi mantık alanında da telif, tercüme, şerh ve haşiye tarzında çalışmalar ortaya konmuştur. Bu çalışmada her biri mantık ve metodoloji disiplinleriyle ilgili olan Osmanlı entelektüellerinin Türkçe olarak kaleme aldıkları 9 adet eser yayına hazırlanarak okuyucunun istifadesine sunulmuş ve böyle bir alanın varlığına dikkat çekilmiştir. Yayına hazırlanmış olan Mantık Risaleleri adlı bu çalışma, Osmanlı mantık çalışmaları özelinde temsil değeri yüksek eserlerden meydana gelmektedir." --