Eskilerden birkaç şair - Recâizâde Mahmud Ekrem, 1847-1914. (İstanbul)
208 s.
Keywords: Kudemâdan Birkaç Şâir, ünlü şair ve yazarlarımızdan Recâî-zâde Mahmud Ekrem'in (1847-1914) biyografi ve tenkit türünü bir arada kullandığı bir eseri. Sinan Paşa, Fuzûlî, Ebu's-Suûd Efendi, Bâkî, Nef?î, Nâbî, Nedîm, Çelebizâde Âsım, Şeyh Galib, Pertev Paşa, Sâmî Paşa'nın şiirlerinden örneklerin yer aldığı eser, bir değerlendirme yöntemi, bir eleştiri bakışı da ortaya koyuyor. Eskilerden Birkaç Şâir'de, eserin hem günümüz Türkçesine çevrilmiş metnine, hem de yeni harflere aktarılmış aslına yer verilmiştir. Recâî-zâde Ekrem Bey'in vefatının yüzüncü yıl dönümünde okuyuculara ondan bir armağan." --