Peygamberimizin gazâları - Altınay, Ahmed Refik, 1880?-1937. (İstanbul)
173, [3] s.
Keywords: " '...Nebiler kafilesinin başı, övülmüşlerin en mükemmeli Peygamberimizin gazâlardaki her mübarek safhası bir yücelik ve zafer timsalidir. Hazreti Peygamber'in katıldığı büyük gazâlar sevgi ve hürmetle göz önüne getirilecek olursa İslâm'ın faziletlerinin en parlak, en mukaddes örneklerine rastlanır. Özellikle Hz. Peygamber'in harp usulü bütün askerî özellik ve faziletlerin yegâne kaynağıdır. Nizam ve intizam, sadakat ve itaat, gazâ sevgisi, şehitlik arzusu ve İslâm'ı yüceltme gibi her biri bir zaferin asıl direğini teşkil eden esaslar Peygamber'in harp usullerinde fazlasıyla mevcuttur. İslâmiyet bu harp usulleri vasıtasıyla yücelmiştir...' Ahmed Refik'in kaleme aldığı Gazavât-ı Celîle-i Peygamberî 1906'da İstanbul'da yayımlanmış olup, günümüz Türkçesiyle ilk defa okurla buluşmaktadır. Eser Sultan II. Abdülhamid'in saltanatı döneminde yazılmış ve ona ithaf edilmiştir." --