Yüce hedefler kitabı - Ebu'l-Hasan el-Mâverdî, 974?-1058. (İstanbul)
538 s.
Keywords: "Yüce Hedefler Kitabı bir kılavuz kitap. Dünyanın, hayatın, insanın hallerine ilişkin bir yol gösterici. Mâverdî’nin en çok okunan ve başka dillere çevrilen başyapıtı. Bir hikmetler, şiirler, düşünceler antolojisi. Akıl, bilgi, değer, din, insan psikolojisine yön veren duygular, dostluk, sevgi, evlilik, siyaset, çalışma hayatı Bütün bu çeşitliliği devrinin hikmet ve şiirleriyle buluşarak, harmanlanarak berrak bir su gibi günümüze akıyor. İnsana ve hayata dair her durum, her hal kadim bir düşünürün bilgi, tecrübe ve tefekküründen doğarak bizimle buluşuyor." --