Rus kaynaklarına göre Sarıkamış Harekatı - Demirtaş, Asuman Arslan.
v, 157 y.
Keywords: ► Sarıkamış Harekatı gerekliliği, zamanlaması ve teorideki planın pratiğe aktarımı esnasında yaşananların tüm yönleriyle yapıldığı dönemden bu yana çok tartışılmıştır. 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan ve binlerce askerin şehit olduğu harekat, Türkler açısından hezimetle sonuçlanmış ve ardından gelen süreci şekillendirmiştir. Çalışmamızda Harekat, öncesi ve sonrası, Osmanlı Devleti ve Rusya'nın durumu ile Ermenilerin bu taarruzdaki konumu gerek Türk gerek Rus ve diğer tarafların bakış açıları temel alınarak incelenmeye çalışılmıştır. ► Sarıkamış Operation have been discussed since it happened with all aspects of its timing and experiences while transfering theory to practise. Operation that started on 22 December 1914 and thousands of soldiers were martyrized ended with defeat the Turks and subsequently shape the coming period. In our study, operation should have been examined with its before and after, the position of Ottoman Empire, Russia and Armenians on the basis of viewpoint both Turks,Russians and the other sides.