Sosyal bilgilerin temelleri (Ankara : Pegem Akademi)
xvi, 431 s.
Keywords: “Sosyal bilgiler öğretmenliği programında, birinci sınıf öğrencilerimiz için sosyal bilimler / sosyal bilgiler, sosyal bilgilerin içeriği ile disiplinlerini öğretmek ve bu disiplinlerin sosyal bilgiler öğretimindeki yeri ile ilgili bilgi vermek amacıyla “Sosyal Bilgilerin Temelleri“ adlı bir ders bulunmaktadır. Hazırlandığımız bu kitabın; hem sosyal bilgilerin temelleri, hem de sosyal bilgiler öğretimi ve sosyal bilgiler öğretimi programındaki özel öğretim yöntemleri derslerine kaynaklık etmesi temel hedef olmuştur. İçerik olarak oldukça zengin olan kitabımızın sosyal bilgiler öğretimi ile ilgili önemli bir eksikliği tamamlayacağını düşünüyoruz. 18 bölümden oluşan kitabımız da; sosyal bilgilerin anlamı, dünü-bugünü-yarını, Türk eğitim tarihinde sosyal bilgiler eğitimi, sosyal bilgiler öğretiminde müzeler, sosyal bilgiler öğretimi alanında çalışmalar, sosyal bilgiler felsefesi boyutu ve tarih, coğrafya, sosyoloji, hukuk,ekonomi,uluslararası ilişkiler gibi disiplinlerin sosyal bilgiler içindeki yeri ve önemine değinilmiştir.“ --