Hulâ nühûri hûri’l-cinân fî hazâʾiri’r-rahmân ; Ve bi hâmişihî min tefsiri garîbi’l-luga - 880-01 Dimnâtî, 1818/19-1889. (Kahire [İstanbul])
3 kitap 1 ciltte (1. kitap 163, 3 sayfa , 2. kitap 126 sayfa , 3. kitap 79 sayfa)