el-A’lâku’l-hatîre fî zikri ümerâ’i’ş-Şâm ve’l-Cezîre. - 880-01 İbn Şeddâd, İzzeddin, 1217-1285. (Dımaşk [Şam] Dımaşk [Şam])
2. cilt (1. kitap 56 sayfa, [8] yaprak tıpkıbasım, 472, [1] sayfa ; 2. kitap 35 sayfa, [4] yaprak tıpkıbasım, 346, [4] sayfa)