Neşvetü’ş-şemûl fi’s-seferi ilâ İslâmbûl ; Neşvetü’l-müdâm fi’l-ʿavd ilâ medîneti’s-selâm - 880-01 Âlûsî, Şehâbeddin Mahmûd, 1802-1854. (Bağdat)
2 kitap 1 ciltte (1. kitap 54 sayfa, 2. kitap s. 55-136 sayfa)