el-Hanîn ile’l-evtân ; Selâsü resâ’il : el-Ulâ- fi’r-red ale’n-nesârâ es-sâniye – fî zemmi ahlâki’l-küttab es-sâlise –fi’l-kıyân ; Mecmû’u resâ’ili’l-Câhız Vehiye resâ’il lem yünşer - 880-01 Câhiz, 767/777-869. (Mısır Kahire Kahire)
3 kitap 1 ciltte (1. kitap 40 sayfa, 2. kitap 77 sayfa, 3. kitap [9], 124 sayfa)