Fezâ'il-i remy - 880-01 İbn Rûşen, ?-1672'den sonra. (İstanbul)
180 sayfa
Keywords: “17. yüzyıl Osmanlı Kavsname literatürünün çok değerli bir örneği olan İbn-i Ruşen’in Fezail-i Remy adlı eseri, geleneksel okçuluğun dini arka planına yoğunlaşması bakımından öneme haiz bir eserdir. Ok atma sanatının sadece askeri bir faaliyet olmadığını ve derinliklerinde manevi ögeler barındırdığını ortaya koyması bakımından ayrıca bir öneme sahip olan eser, ok yarıştırmanın fıkhi olarak hükmünün ne olduğunu da açıklıyor. Recep Selman Doğru tarafından hazırlanan söz konusu eser, tıpkı basım, çeviri yazı ve sadeleştirmenin yanı sıra ok ve yayın nasıl ortaya çıktığını, okçuluk yarışma türlerini ve bu yarışmalarda uygulanması gereken kuralların neler olduğunu da ihtiva etmektedir“ -- Yayıncı.