Kavsnâme - 880-01 Muhammed b.Yûnus ed-Dervâzî, ?-1603'ten önce. (İstanbul)
298 sayfa, [1] sayfa tıpkıbasım
Keywords: “16. yüzyıl Osmanlı okçuluk risaleleri arasında yer alan Muhammed bin Yunus ed-Dervazi’nin Kavsname adlı eseri hem dönemin dilini yansıtıyor olması hem de okçuluğa dair değerli bilgileri ihtiva ediyor olması bakımından son derece önemli bir eserdir. Enes Azbay tarafından hazırlanan söz konusu eser, tıpkı basım, çeviri yazı ve sadeleştirmenin yanı sıra okçuluğa dair teknik terimlerin yer aldığı bir sözlüğe de sahip olması bakımından akademik litaratür için son derece önemli bir çalışmadır. 16. yüzyılda Arapçadan Türkçeye tercüme edilen eser, okçulukla ilgili hadis-i şeriflerden, ok atıcılık tekniklerinden ve yarışmaların kural ve kaidelerinden uzun uzun bahsederek dönemin okçuluk tarihine ışık tutmaktadır“ -- Yayıncı.