Tezkire-i rumât - 880-01 Kâtib Abdullah Efendi, ?-1691/92. (İstanbul)
537 sayfa
Keywords: “17. yüzyıl sonlarında Kâtip Abdullah Efendi tarafından yazılan Tezkire-i Rumat adlı eser, Osmanlı Okçuluk risaleleri içinde son derece önemli bir yer tutmaktadır. Sadece İstanbul Okmeydanı değil, Osmanlı coğrafyasında yer alan hemen hemen tüm okmeydanlarında yapılan okçuluk yarışmalarında başarı elde eden okçuların sıralamalarının yer aldığı eserde ayrıca, söz konusu okçuların kısa biyografilerinin de yazılmış olması dikkat çekicidir. Ancak söz konusu eser, 17. yüzyılda İstanbul Okmeydanı’na yönelik usulsüzlükleri anlatıyor ve bu usulsüzlüklere çözüm önerileri sunuyor olması bakımından klasik okçuluk risalelerinden ayrılmakta ve adeta bir ıslahat layihası özelliği taşımaktadır“ -- Yayıncı.