Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk bahriyeli ressamı Galatalı Haydar Reis (Nakkaş Nigârî) ve Dürer-i Deryâ (Denizin İncileri) adlı gazavatnâmesi (H. 961/ M. 1553) : British Library Add. 7921 - Haydar Reis, Galatalı Nakkaş Nigâri, 1494-1573. (Cambridge, MA)
iii, 214, [8] sayfa