Dürerü's-sülûk fî siyâseti'l-mülûk - 880-01 Mâverdî, 974?-1058. (İstanbul)
196 sayfa
Keywords: “İslâm ahlâk ve siyâset düşüncesi sahasının en önemli temsilcilerinden biri olan Ebü’l-Hasen el-Mâverdî (ö. 450/1058) bu alanda çok sayıda Arapça eser kaleme almıştır. Söz konusu eserlerinden biri Dürerü’s-Sülûk fî Siyâseti’l-Mülûk adını taşımaktadır. Dürerü’s-Sülûk 989-1012 tarihleri arasında hüküm süren Büveyhî hükümdarı Ebû Nasr Fîrûz Hârşâz b. Adudiddevle’ye (ö. 403/1012) ithafen yazılmıştır. İçerisinde yöneticilerin sahip olması ve sakınması gereken huylar, istişarenin önemi, adaletin koşulları, vezirlerin taşıması gereken özellikler gibi çok sayıda konuya temas edilmiştir. Doç. Dr. Özgür Kavak ve Doç. Dr. Hızır Murat Köse editörlüğünde yürütülen “İslâm Siyâset Düşüncesi Projesi” kapsamında yayına hazırlanan Dürerü’s-Sülûk fî Siyâseti’l-Mülûk Prof. Dr. Abdüsselam Arı tarafından Türkçeye tercüme edilmiş, Arapça metni Özgür Kavak tarafından hazırlanmıştır. Ayrıca eserin sonuna Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi, Ayasofya Bölümü 2870 numarada kayıtlı yazma nüshanın tıpkıbasımı eklenmiştir“ -- Yayıncı.