Kâmûs-ı Osmânî - 880-01 Mehmed Salâhî, 1856-1910. (İstanbul)
2 cilt
Keywords: “Mehmed Salahî’nin Türkçede Kullanılan Arabî Farisî Ecnebî Kaffe-i Lüğâtı Hâvîdir başlığıyla hazırladığı Kâmûs-i Osmânî, ilk üç cildi hicrî 1313 son cildi de 1322 tarihinde olmak üzere İstanbul’da Mahmud Bey Matbaası’ında basılmıştır. 18.737 madde başlığı, manzum ve mensur eserlerden verdiği misallerle zenginleştirildiğinden dönemindeki diğer sözlüklerden ayrı müstesna bir yere sahiptir. Prof. Dr. Ali Birinci’nin yayına hazırladığı bu çalışma; birinci cildinde inceleme bölümü ile başlamakta, devamında ise 1313 tarihli İstanbul baskısının tıpkıbasımı ile okuyuculara sunulmaktadır“ -- Yayıncı.