Okçuluk risâlesi : çeviri yazı, sadeleştirme, tıpkıbasım - 880-01 Fethizâde Seyyid Mustafa Efendi, ?-1790. (İstanbul)
149 sayfa
Keywords: “18. yüzyılın son çeyreğinde Okçular Tekkesi Şeyhi Fethizade Seyyid Mustafa Efendi tarafından yazılan okçuluk risalesi, bilinen Osmanlı devri okçuluk risalelerinin aksine sadece dönemin ünlü okçularını değil okçulukla ilgilenen fakat ün sahibi olmayan okçuları ve Okçular Tekkesi müdavimlerini de anlatmaktadır. Aynı zamanda dönemin önde gelen hattatlarından olan Seyyid Mustafa, bu risalesinde okçuluk tarihine ışık tutacak bilgiler sunarken, dönemin toplumsal yaşamı hakkında da yer yer ayrıntılı yer yer kısa bilgiler vermektedir“ -- Yayıncı.