Malazgirt'in kahraman kumandanı Sultan Alp Arslan - Kesik, Muharrem, 1969- (İstanbul)
389 sayfa, [2] sayfa harita
Keywords: “Büyük Selçuklu Sultanı Alp Arslan, Türk ve Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kumandan ve hükümdarlarından biridir. Onun başarıyla sonuçlanan çok sayıda askerî seferi ve savaşı varsa da ismi genellikle Malazgirt Zaferi ile anılmıştır. Hiç şüphe yok ki onun hükümdarlık döneminde gerçekleştirdiği en önemli olay Malazgirt Savaşı’nı kazanarak Anadolu’nun bir Türk vatanı haline gelmesi yolundaki en büyük engeli aşması olmuştur. Sultan Alp Arslan, zaferlerinin yanı sıra sağlam irade ve kişiliğiyle de tanınmıştır. Tarih kaynakları Sultan Alp Arslan’ı heybetli, adaletli, dindar, cesur, muzaffer kumandan, silahşör, mert, vicdan sahibi, fakir babası ve karizmatik bir lider olarak tanımlarlar. Bu kitapta onun savaş meydanlarında geçen, zaferlerle dolu hayatını okuyacaksınız“ -- Yayıncı.