İletişim tarihi (Ankara)
431 sayfa
Keywords: “İletişim tarihi sadece günümüz medya teknolojilerinin tarihinden ibaret değildir. Bu tarih, insanın yeryüzündeki varlığına içkindir. İnsan, temel bir iletişim gücü olarak varlığını sürdürebilmek ve geliştirebilmek için kendisiyle, doğayla ve diğer insanlarla iletişim kurmuş; bu ise insanın kendisinin, doğanın ve toplumun dönüşümüne katkı yapmıştır. İnsanın kendi tarihini üretme macerası aynı zamanda iletişimin tarihini oluşturmaktadır. Elinizdeki kitabın önemi buradan kaynaklanmaktadır. Kitap, antropolojik bir bakışla, insanlığın başlangıçtan günümüze kadar olan macerasını iletişim çerçevesinden anlatmaktadır. Günümüzün internet ve kitle iletişim medyasının teknolojik dünyasından geçmişin mağara resimlerinin ve Venüs heykellerinin dünyasına kadar uygarlık tarihi, iletişim tarihiyle ilişki içinde ve tekno-fetişizmin tuzağına düşmeden ortaya konulmaktadır. Kitap, bu yönüyle sadece iletişim alanında çalışanlar için değil aynı zamanda tarih, antropoloji, dilbilim ve sosyoloji başta olmak üzere sosyal bilimlerin bütün alanlarında çalışanlar için başucu kaynakları arasında yer alabilecek bir öneme sahiptir“ -- Yayıncı.