İmroz'dan İstanbul'a Patrik Bartholomeos - Bartholomeos I, Patrik, 1940- (İstanbul)
208 sayfa
Keywords: “Patrikliğinin 30. yılında Patrik Bartholomeos’la özel bir nehir söyleşi... Prof. Dr. Elçin Macar, bu yıl ruhaniliğinin altmışıncı, patrikliğinin ise otuzuncu yılını kutlayan Patrik Bartholomeos’a yaşamına, eğitimine, din adamlığına ve Ortodoks dünyaya ait sorular sordu. Patriğin İmroz’da başlayıp Heybeliada Ruhban Okulu’nda devam eden eğitimi, İtalya’daki kilise hukuku doktorası, Patrikhane’deki görevleri ve 1991’de Ekümenik Patrik seçilmesi söyleşinin ana eksenini oluşturuyor. Patrikhane’nin Ortodoks dünyadaki anlamını ve yerini Patrik Bartholomeos kendi sözcükleriyle anlatıyor. Dinler arası diyaloğa, Vatikan’la ilişkilere verdiği önem, Patrikhane’yi ulaştırdığı konum, bugün Yeşil Patrik diye anılmasını sağlayan çevreci kimliği gibi öne çıkan birçok konunun yanı sıra, enerjik ve esprili kişiliğiyle Patrik Bartholomeos’u tanımaya yönelik kıymetli bir katkı...“ -- Yayıncı.