16. ve 17. yüzyıllarda Osmanlı ve İspanyol İmparatorlukları - Ranke, Leopold von‏, 1795-1886. (171 sayfa)
437 sayfa
Keywords: “Modern tarih biliminin kurucularından kabul edilen Leopold von Ranke, bu çalışmasında akademik dünyaya mükemmel bir katkıda bulunmaktadır. Birinci el kaynakların tarihçilikte kullanımını başlattığını söyleyebileceğimiz von Ranke, bu çalışmasında da bunun güzel bir örneğini sunmaktadır. O dönem dünyasının başat iki egemen gücü olarak Osmanlı ve İspanyol imparatorluklarının 16. ve 17. yüzyıllarına ışık tutmaya, yükselişlerinin ve çöküşlerinin dinamiklerine değinmeye çalışan yazar, her ne kadar Osmanlı İmparatorluğu’na bu anlamda daha az mesai ayırmış gibi görünse de gerek genel Avrupa tarihi, gerek Akdeniz tarihi ve gerekse de Habsburg Hanedanlığı’nın İspanya kolunun kısa bir tarihçesini vermesi açısından önemli bir eser ortaya koymuştur“ -- Yayıncı.