Zara Koçgiri Sancağı ve İmranlı - Uğraş, Murat, 1961- (Ankara)
xxix, 727 sayfa
Keywords: “Yerel tarih deyince, yaşanılan çevre (il, ilçe, kasaba veya köy) akla gelir. Bir anlamda, yörenin kimliğinin araştırılması, belge ve kanıtlarla ortaya konmasıdır. Toplumda mensubiyet duygusunu ve var olma bilincini oluşturur. Tarih, geçmişten gelir ve geleceğin inşası içinde yer alır. “Tarihini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başkaları çizer.” Tarihin oluşması da yerel tarihle olur. Yerel tarihler bir araya gelerek milli tarihi oluşturur. Bu nedenle elinizdeki kitap işlediği alanların şeceresi niteliğindedir. Sayın Murat UĞRAŞ, Zara/Koçgiri Sancağı ve İmranlı/Çit yöresi yerel tarihini, belge ve kanıtları ile titiz bir çalışmanın ve emeğin sonucunda siz değerli okuyuculara sunmuştur“ -- Yayıncı.