Buhranlarımız - Said Halim Paşa, 1864-1921. (Ankara)
viii, 192 sayfa
Keywords: “Elinizdeki kitap, Said Halim Paşa’nın daha önce ayrı kitapçıklar şeklinde basılmış yedi adet kitapçığının Buhranlarımız adıyla tek kitapta toplanmasıyla oluşan eseridir. Said Halim Paşa, devrinde yaşanan çeşitli sıkıntı ve fikir akımlarını yakından takip etmiş; bunlarla ilgili görüş ve düşüncelerini açık bir biçimde ortaya koymuştur. Eser, çeşitli tarihlerde farklı kişilerce günümüz Türkçesine aktarılarak yayımlanmış ise de kitabın yazarın kaleminden çıktığı şekliyle sadeleştirilmeden yeni harflerle yayımlanmış bir metni bulunmuyordu. Kitabı hazırlarken doğrudan sadeleştirilmiş bir metin vermek veya kitabın sonuna bir sözlük eklemek yoluna gitmedik. Biz, eserin eski harfli metnini yeni harflere aktardık. Böylece eseri hem orijinal diliyle hem de sadeleştirilmiş biçimiyle okuma imkânı sunmak istedik. Temennimiz, Osmanlı’nın son döneminde yaşanan “buhranlar” hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okuyuculara, ilk elden bilgiler sunan kitabın faydalı olmasıdır“ -- Yayıncı.