Türk dış politikasının güvenlik gündemi (Ankara)
222 sayfa
Keywords: “Son yıllarda uluslararası ve bölgesel sistem düzeyinde yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin dış politika gündeminde önemli tartışmaları beraberinde getirdi. Hali hazırdaki meydan okumaları ele almak amacıyla bir çalıştayda bir araya gelen alanında uzman isimler, bölgesel politikalarda ve transatlantik ilişkilerde yaşanan değişimler yanı sıra, dış politikanın icrasında askeri enstrümanların artan rolü ve enerji dönüşümünün güvenlik etkilerini detaylı bir şekilde inceledi. Türk dış ve güvenlik politikalarının karşı karşıya kaldığı zorlu meydan okumalara ilişkin bu çalıştaydaki tartışmalar, bu derleme kitapta okuyuculara sunulmaktadır = The recent developments at the international and regional systemic levels have given way to major discussions on Turkey’s foreign policy agenda. A recent workshop brought together experts to dwell on the current challenges, where they examined in detail the changes in regional policies and Transatlantic relations, as well as the growing role of military instruments in the conduct of foreign policy and the security implication of energy transition. This edited volume brings together the discussions on this workshop pertaining to the challenges before Turkey’s foreign and security policies“ -- Yayıncı.