Türkiye’de İslâm hukuku çalışmaları literatürü, 1928-2012 (İstanbul)
528 sayfa
Keywords: “Literatür çalışmaları, geçmişte yapılan yayınların mahiyet ve şeceresini ortaya koyma yanında, gelecekte üretilecek bilgiye kaynaklık ve rehberlik etme, bilginin daha sıhhatli bir zeminde üretilmesine katkı sağlama konusunda önemli bir işlev görmektedir. Her alan için söz konusu olduğu gibi, Fıkıh/İslâm hukuku alanında araştırma yapanlar için de bu anlamda bir literatüre duyulan ihtiyaç izahtan vârestedir. Ancak, hukuk teorisinden hukuka, siyasetten ekonomiye, ibadetlerden ceza hukukuna, borçlar hukukundan aile hukukuna, insan haklarından çevre hukukuna kadar geniş bir alanla irtibatlı olan Fıkıh/İslâm hukukuna dair Cumhuriyet dönemi boyunca yayınlanmış akademik çalışmaların kapsamlı bir bibliyografyası bu güne kadar çıkarılmamıştır. Elinizdeki bu kitap, söz konusu eksikliği gidermek üzere hazırlanmış olup, 1928-2012 tarihleri arasında Türkçe olarak yayınlanmış kitap, tez, makale ve tebliğ mahiyetindeki akademik literatürü, konu başlıklarına göre ortaya koymayı hedeflemektedir. Fıkıh/İslâm hukuku ile ilgili araştırmaların giderek genişlik ve derinlik kazandığı ülkemizde, böyle bir eserin, hem geçmiş çalışmaların değerlendirilmesi, hem de gelecek çalışmaların inşa edilmesine önemli bir katkı yapacağı açıktır“ -- Yayıncı.