Pharmacy and medicine in Ancient Egypt - International Conference on Pharmacy and Medicine in Ancient Egypt (Oxford)
xii, 139 sayfa
Keywords: “Antik Mısır'da Eczacılık ve Tıp, 3. Uluslararası Antik Mısır'da Eczacılık ve Tıp Konferansı'nın bildirilerini sunuyor (Barselona, 25-26 Ekim 2018). Konferans, ilk iki konferansta (Kahire, 2007 ve Manchester, 2008) kapsanan konulardaki yeni araştırmalar ve ilerlemeler hakkında sunumlar içeriyordu. Eczacılık, veterinerlik ve insan alanlarında kaydettiğimiz ilerlemeleri ve mevcut bilgi durumunu değerlendirmek için metinsel ve ikonografik kanıtlarla ilgili tartışmalarla birlikte eski Mısır'dan insan kalıntıları ve organik ve bitki materyalleri üzerine en son farmasötik ve tıbbi çalışmaları sergiledi. Eski Mısır'da tıp. Konferans programı, bu alanlarda çığır açan yaklaşımları formüle etmek için araştırmacılar ve araştırma grupları arasında disiplinler arası işbirlikleri oluşturan genel oturumları, sözlü iletişimleri ve posterleri tartışmalarla birleştirdi. Konferans ve poster oturumlarına akademik kurumlar, müzeler ve üniversitelerden seçkin araştırmacı ve profesörlerden kariyerlerinin başındaki yüksek lisans ve doktora öğrencilerine kadar geniş bir yelpazede katılım olmuştur“ --