Kültürel alanda küyerelleşme (Ankara)
185 sayfa
Keywords: “Toplumbilimci Roland Robertson’un küresel ve yerelin iç içe geçmesi veya birbiri içinde erimesiyle oluşan karışım veya yerel küreselleşme olarak tanımladığı Küyerelleşme konusu hem dünyada hem de ülkümüzde ekonomi, pazarlama uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kitle iletişim teknolojileri gibi alanlarda sıkça ele alınmış ve bu konuda pek çok kitap yayımlanmıştır. Ancak kültürel Alanda Küyerelleşme, küyerelleşme olgusunu eğitim, dil ve edebiyat, tiyatro, müzik, resim meslek kuruluşları, gastronomi ve marka yaratma gibi kültürü oluşturan diğer alanlar içinde ele alan, salt bu alanların küresel ile karşılaştıklarında nasıl bir tepkimeye girerek küyerelleşme örnekleri oluşturduklarını ve bu süreçte çevirinin işlevini inceleyen ilk kitap olma özelliği taşımaktadır“ --