Bir Osmanlı şehri Manastır - Çağ, Galip, 1979- (İstanbul)
440 sayfa
Keywords: “Manastır kadim bir şehir. Türklerin 14. yüzyılda bölgeye gelişi ve fetihleri sonrasında şehrin Osmanlı medeniyetinin bir parçası haline gelmesi kolay olmayacaktır. Ancak 15. yüzyıl sonlarına dair erken dönem kayıtlarında bu dönüşümün oldukça güçlü bir şekilde gerçekleştiği görülür. Balkan Araştırmaları dizisinin ikinci kitabı, Galip Çağ’ın Bir Osmanlı Şehri Manastır adlı eseri uzun yıllara dayanan bir şehir tarihi çalışması. Alanında önemli bir boşluğu dolduracak olan bu eser 16. ve 17. yüzyıl Manastırı’nın tahrir defterleri ve şeriyye sicilleri incelenerek dönemin idari, iktisadî ve sosyal yapısını ele alır“ --