Halifelerin orduları - Kennedy, Hugh 1947- (İstanbul)
335 sayfa
Keywords: “Halifelerin Orduları başlıklı bu çalışma, ilk İslâm döneminde ordu ve toplum arasındaki ilişkiyi inceleyen ve ordunun siyasetteki başat rolünü gözler önüne seren ilk ciddi kitaptır. Hugh Kennedy, bu olağanüstü araştırmasında, ordunun nasıl şekillendiğini ve nihayetinde siyasal sisteme nasıl eklemlendiğini ortaya koyuyor. Askere alımdan ödemelere, silah ve teçhizat temininden tahkimata kadar birçok meseleye ışık tutan bu kitap, Müslüman İmparatorluğu’nun nasıl bu kadar geniş bir araziyi kontrol ettiği sorusunun peşinde koşan, şu ana kadar yapılmış en kapsamlı araştırmadır“ --