Mantık - Doğan, Özlem, 1944-2022. (İstanbul)
422, [1] sayfa
Keywords: “Mantığın genellikle teknik bir çalışma alanı olduğu düşünülür. Sınırlı bir bakış açısının getirdiği bu yargı aynı zamanda, onun sahip olduğu derinliğin görmezden gelinmesine ve eksik anlaşılmasına yol açıyor. Eski Çağ’dan bu yana düşünmenin aleti (organon) olarak kabul edilen mantık, bu kitapta tam da bu ihtiyacı karşılayacak nitelikte bir çokboyutlu içeriğe sahip. Klasik mantık – sembolik mantık ayrımının yanı sıra mantığın felsefeyle ve bilimlerle ilişkisi, mantık ilkelerinin niteliği, mantığın kültürle olan bağıntısı kitapta ele alınan belli başlı konular arasında. Mantık bu disiplin konusunda temel bir kaynak olduğu kadar taşıdığı felsefi amaçla da Türkçede kendi tarzında bir ilk olma özelliğini hâlâ koruyor“ --