Bilim felsefesi - Doğan, Özlem, 1944-2022. (İstanbul)
222, [1] sayfa
Keywords: “Bilimin sınırların(d)a eleştirel bir yolculuk. Bilim Felsefesi, modern dönem insanına yeni bir bakışın kapısını aralayacaktır… Bilim, dünyayı anlayabilmemizde rol üstlenen en önemli etkinliklerden biri. Bu bakımdan, özellikle yeniçağın başlangıcından bu yana, getirdikleriyle hem günlük hayatımızı hem de düşünme biçimimizi belirleyen bir yana sahip. Peki ama böylesine merkezi bir yere sahip bilim hakkında ne biliyoruz? Yaptığımız atıfların ne kadarının bilimde bir karşılığı var? Bilimsel bilginin gücü ne? Bilim nasıl bir çalışma yöntemine sahip? Doğa yasası diye adlandırdığımız şey, acaba gerçekten doğada var mı, yoksa bu, insanın bir kurgusu mu? Tarihsel-toplumsal bir varlık olan insanın yürüttüğü etkinlik olarak bilim, tarihin dışına ne kadar çıkabiliyor? Bilim Felsefesi, bütün bu ve benzeri soruları, bilim kavrayışını doğa bilimlerinden ibaret saymayan bir anlayış doğrultusunda açıklıkla tartışıyor“ --