Fütüvvetname-i Bektaşiyye - Muhammed b. Alaüddin Hüseyin el-Hoyî. (İstanbul)
223 sayfa
Keywords: “İBB Atatürk Kitaplığı Osman Ergin Koleksiyonunda bulunan Osman Ergin Yazmaları 816 numara ile kayıtlı Osmanlıca el yazması Fütüvvetname-i Bektaşiyye adlı bu eser “UNESCO 2021 Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli ve Yunus Emre Anma Yılı” kapsamında, tıpkıbasımıyla birlikte okura sunuluyor. Yazmanın yeni harflere aktarılmasında metne sadık kalınıyor. Ayetler yeni harflere aktarılmıyor ancak sure adları ve ayet numaralarıyla Türkçe çevirilerine dipnotlarda yer veriliyor. Ayrıca metnin daha iyi anlaşılabilmesi için bazı terimlerin açıklamalarını içeren bir sözlükçe de okuyucuya sunuluyor. Takdim yazısı bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Mehmet Saffet Sarıkaya tarafından yazılan Fütüvvetname-i Bektaşiyye’nin hem fütüvvet hem de Bektaşilik çalışmalarına katkı sağlayacağını umuyoruz“ --