Ömer Seyfettin - Alangu, Tahir, 1915-1973. (İstanbul)
545 sayfa
Keywords: “Tahir Alangu “Ömer Seyfettin’in eserine açılan bir kapı“ olarak nitelediği bu çalışmasında “eserlerine her şeyden önce hayatını ve çatışmalarını koyan“ bir yazarın hikâyesini anlatıyor. “Hayatının bir imparatorluğun yıkılışı ile sürüklenip giden, olayların nabzının attığı yerlerde çırpınan büyüklüğünü, ruh ve düşünce evrimindeki çıkmazları, beşerî ve zayıf yanları ile yücelen yönlerini, son günlerinde gittikçe ağırlaşıp acılaşan hayat dramını, çağının politik ve sosyal şartları ve evrimi içinde” yansıtıyor“ --