Parola - Deniz, Osman, 1922-2011. (İstanbul)
375 sayfa
Keywords: “Demokrasimizin sancılı serüveninde 22 Şubat 1962 ve 21 Mayıs 1963 olayları tarihimize yön veren sayfalardır. 27 Mayıs İhtilali ile başlayan yeni dönemde Atatürkçülüğün bayrağını taşıyan Silahlı Kuvvetler içinde genç bir kurmay yarbay olan Osman Deniz, 22 şubat 1962 olaylarına karışması nedeniyle emekliye ayrılır. 21 Mayıs 1963 eyleminde öncülük yaptığı gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırılır. 1964 yılında cezası müebbete çevrilir ve Sinop Cezaevi’ne gönderilir. Çalışma arkadaşlarından döneme damgasını vuran isimlerden Talat Aydemir ve Fethi Gürcan’ın haklarındaki ölüm cezalarının yerine getirilmesinden sonra 1974 affında serbest kalan Osman Deniz’in anıları tarihimizin dönüm noktalarından birini masaya yatırıyor“ --