İhtiyat zâbiti Münim Mustafa'nın harp hatıraları - Pekselek, Münim Mustafa, 1894-1980. (İstanbul)
176 sayfa
Keywords: “Münim Mustafa, 3 Ağustos 1914'te başlayan Seferberlik'te silah altına koşan gençlerden biridir. Dört yıl boyunca cepheden cepheye koştu. Kanal Seferi'nde çölün mahrumiyetlerine, Çanakkale'de harbin tüm dehşetine, Kafkas cephesinde iklim şartlarına göğüs gerdi. Münim Mustafa, bizzat içinde bulunduğu harbin büyüklüğünün farkında olarak, savaş boyunca yaşadıklarını unutmamak ve ilerde yayınlamak üzere bir deftere kaydetti. Bu kitap, Hukuk Fakültesi'nde öğrenci olmaya hazırlanırken kendini büyük ve amansız bir harbin içinde bulan gencecik bir yedek subayın, samimi ve içten bir üslupla cephe hayatını, korkularını, özlemlerini, mevcut duruma ve memlekete dair duygu ve düşüncelerini kaydettiği hatıralarından oluşmaktadır“ --