Bugünkü edebiyat - Köprülü, Mehmet Fuat, 1890-1966. (Ankara)
240 sayfa
Keywords: “Ülkemizde bilimsel anlamda Türklük Bilimi araştırmalarının kurucusu kabul edilen M. Fuad Köprülü’nün eserlerinin her kesimden insana ulaşması büyük önem arz etmektedir. Akçağ Yayınevinin başlatmış olduğu M. Fuad Köprülü’nün külliyatını yayınlama gayreti eserlerin yeniden geniş bir kitle tarafından okunmasına imkan sağlamıştır. “Bugünkü Edebiyat“, M. Fuad Köprülü’nün çeşitli dergilerde başta milli edebiyat konusu olmak üzere edebiyata konusu olmak üzere edebiyata ait teorik incelemeler, yeni yayımlanmış edebiyat örnekleri ve ölümler vesilesiyle kaleme aldığı yazıları bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca Hüseyin Daniş Bey ile İran Edebiyatı hakkındaki tenkit ve tartışmalarına ait yazılar da bu eserde bulunmaktadır. Eser 1924 yılında İstanbul’da basılmıştır“ --