Stalin'den Gorbaçov'a - Perinçek, Doğu, 1942- (İstanbul)
372 sayfa
Keywords: “Sosyalist devrimi sürdürenler ile kapitalist yolcular arasındaki sınıf mücadelesi… Lenin, Stalin, Troçki, Buharin, Kruşçev, Brejnev ve Gorbaçov’un tarihsel rolleri… Stalin’i Türkiye’de aşmak… Marx’tan Lenin ve Mao’ya kadar uygulama ve teori birikimi… Mao’nun proletarya diktatörlüğü altında devrimi sürdürme teorisi ve uygulaması… Devrimlerin öncü-kitle diyalektiği… Sosyalizm deneyimleri ve teorik sonuçlar… Perinçek’in bu kitabındaki tahlilleri dünyada geniş yankı yarattı ve tartışıldı. Sosyalizmi öğrenmek ve öğretmek isteyenler için ders kitabı“ --