Bakü I. Türkoloji Kongresi, 26 Şubat - 6 Mart 1926 - Menzel, Theodor, 1878-1939. (Konya)
150 sayfa
Keywords: “1926 Bakü Türkoloji Kongresi, birikimlerin buluştuğu bir ortam olmuştur. Bu kongre, gerek Türklük biliminin gelişimi gerekse Türkiye-Rusya ilişkilerinin gidişatı açısından oldukça önemlidir. Bilindiği üzere Türk-Rus ilişkileri, Bolşevik Devriminden, özellikle Türkiye’deki inkılap hareketinin ortaya çıkışından sonra yeni bir ivme kazanmıştır. Bu itibarla, Bakü Kongresi, ilk bakışta iki ülke arasında siyasî işbirliği yanı sıra kültürel ve fikrî işbirliği yolunda da bir adım gibidir. Elinizdeki kitap Theodor Menzel’in bu kongrede tuttuğu notları içermektedir“ --