Türkiye ve Ortadoğu - Çeçen, Anıl, 1948- (İstanbul)
440 sayfa
Keywords: “Devletleri, ülkeleri, toplumları ve hukuka dayanan kamu düzenlerini inceleyen bir bilim dalı olarak kamu hukuku alanında çalışan bir bilim adamının uzmanlık yaklaşımları doğrultusunda hazırlanan bu kitap, içinde bulunduğumuz dönemin ana sorunu olan hegemonya kavga ve çekişmelerinin perde arkasında yatan siyasal manevra ve komploların açıklığa kavuşturulması açısından yararlı bir açılım getirmekte, bir ülke olarak Türkiye ile bir bölge olarak Ortadoğu’nun aynı bölgede bulunmaktan ileri gelen konumları, içinden çıkılamayacak derecede karışık bir durum yaratırken, merkezi alanda ortaya çıkan kördüğümün çözülmesi için, bu kitapta olduğu gibi yeni bakış açılarının ve egemen güçler tarafından engellenen farklı yönlerdeki aykırı görüşlerin sağlıklı bir biçimde bölge halklarına anlatılması gerekmektedir. Türkiye ve Ortadoğu ismini taşıyan bu kitap, halk kitlelerinden saklanmak istenen gerçek durumları dile getirerek, dünyanın ortasında hazırlanan cihan savaşı senaryolarının önlenmesi için evrensel barışa gidebilecek bir bölge barışının tesisi hedefi doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu aşamada Türkiye varlığını koruyabilmek için “yurtta” ve “dünyada” barış ilkesinin yanına kesinlikle “bölgede” ibaresini de eklemek zorundadır. Ancak o zaman Türkiye ve Ortadoğu için yeni bir gelecek sağlanabilecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalabilmesi için Türk halkı Ortadoğu halkları ile yakınlaşarak ve bir dayanışma düzeni oluşturarak her türlü terör ve savaş senaryolarına karşı çıkmak zorundadır. Gelinen noktada barış sağlanırsa yeni bir düzen kurulabilir, terör ve savaş devam ederse şu an var olan devletler dünya sahnesinden silinecek ve haritalar savaş sonrasındaki güç dengelerine göre yeniden çizilecektir. Prof. Dr. Anıl Çeçen“ --