Konya’da Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ve Mümtaz Bahri Koru - Yılmaz, Meşkure, 1961- (Konya)
199 sayfa
Keywords: “Bu çalışmayla Konya'nın jeopolitik önemi ve Milli Mücadele yıllarındaki konumu anlatılmıştır. Konya'nın Milli Mücadele yıllarında çıkan olaylarla anılmasının yanlış bir algı operasyonu olduğu, gerçekleri yansıtmadığı; arşiv belgeleri, hatıralar, gazeteler, konuyla ilgili makaleler ve kitaplardan faydalanılarak yazılmıştır. Konyalıların; İtalyan işgaline karşı direnişleri, düzenledikleri mitingler ve özellikle Konyalı kadınların bu dönemdeki faaliyetleri anlatılmıştır. Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin Konyadaki faaliyetleri ile bu cemiyetin üyesi Mümtaz Bahri Koru'nun çalışmaları ele alınmıştır.Konya ve Konyalılarla ilgili Milli Mücadele yıllarındaki ön yargılı fikirlerin giderilmesine çalışılmıştır“ --