Basının gözünden Tek Parti’nin son yılı, 1949-1950 - Okay, Cüneyd, 1969- (İstanbul)
288 sayfa
Keywords: “1923’ten itibaren ülkeyi Tek Parti olarak yönetmeye başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 1946 seçimlerinden sonra Meclis’te ilk defa bir muhalefet partisi ile karşı karşıya kalır. Muhalefetin giderek artan etkinliği, 1950’de yapılacak genel seçimler için Tek Parti’nin değişik politikalar uygulamasına yol açar ve bu bağlamda 1949’da kurulan kabine genel seçimlere kadar görevde kalır. Gerek ulusal basındaki siyasal gelişmeler ve gerekse yerel basındaki toplumsal, ekonomik ve sosyal olayları ele an bu çalışma, Tek Parti’yi, iktidarı terk edeceği 1950 seçimlerine götüren son kabinesi dönemindeki Türkiye’nin genel bir görünümünü vermeyi amaçlamaktadır“ --