Şukasaptati ve Hint kültüründe kadın - Demirel, Şengül. (İstanbul)
142 sayfa
Keywords: “Çin’de küçük yaşta ayakları kırılıp sakat bırakılan, Afrika’da beyaz adamın saldırısından korunmak amacıyla çirkinleşmek için dudaklarını yırtan, çocuk yaşta evlendirilen, haremlere kapatılan ve güneş yüzü görmediği için genç yaşta ölen, Hindistan’da ölen kocasıyla diri diri yakılan kadınlar... Hindistan’da kadınların aşağılanma sürecini anlatan Şukasaptati; konusu, değerlendirme ve anlatımıyla, sıra dışı bir eser. Şukasaptati, bilimsel bir çalışma olmasına rağmen, hiç sıkılmadan bir solukta okuyacağınız akıcı bir anlatıma sahip, masal tadında bir kitap.” --