Çemberlitaş Hamamı in Istanbul - Macaraig, Nina. (Edinburg)
xvi, 366 sayfa
Keywords: “Hamamlar, mimari değerleri ve hijyen, dinlenme ve etkileşim mekanları olarak sosyal işlevleri nedeniyle Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Mimar Sinan’ın İstanbul’daki Çemberlitaş Hamamı’nın sürekli toplumsal ve tarihsel değişimle şekillenen yaşam öyküsü önemli bir örnek sunuyor : 1583/4 yılında kurulan Hamamı, Türkiye Cumhuriyeti döneminde (1923'ten beri) modernize edilmiş ve günümüzde turistik bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Turistlerin ve Türklerin paylaştığı bir sosyal alan olarak, küresel turizmin yerel gelenekleri nasıl etkilediğini ve küreselleşen dünyada mekanların kültürel aidiyetin çekirdeğini nasıl sağladığını araştırmak için kritik bir alandır. Bir Türk hamamının hikâyesini biyografik bir yaklaşımla anlatan bu özgün çalışma, İslam, Osmanlı ve modern Türk kültür, mimari, sosyal ve ekonomik tarihi alanlarına katkı sağlıyor.” --