Türkiye'de eski Türk tarihçiliği - Akbaba, Yusuf. (İstanbul)
193, [14] sayfa
Keywords: “Türkiye’de Eski Türk Tarihçiliği, tarih yazımının önemli konularından olan eski Türk tarihçiliğinin Türkiye’de ne zaman ve nasıl başladığını, süreç içerisinde ne gibi değişimlere uğradığını ve konuyla ilgili ekollerin nasıl ortaya çıktığını ele almaktadır. Çalışmanın ana kaynağı, eski Türk tarihi alanının önde gelen tarihçilerinin temel eserleridir. Yazarın belirlediği dört dönemde öne çıkan ve bir ekol oluşturan tarihçilerin eserleri dönemin siyasal ve sosyal yapısı, bilimsel bulguları, iç ve dış faktörlerin etkileri ile birlikte değerlendirilmiş, kavramsal ve metodolojik olarak karşılaştırmıştır. Birçok tezi ayrıntılı ve somut örneklerle analiz ederek tarafsız bir gözle hazırlanan bu kitap, Türkiye’de henüz gelişmekte olan tarih yazımı metodolojisine katkı sunacak önemli bir kaynak eserdir“ --