Kütüphane - Pettegree, Andrew, 1957- (İstanbul)
535 sayfa
Keywords: “Kitapseverler için mükemmel olan bu kitap ,antik dünyadan dijital çağa kütüphanelerin ve onları inşa eden insanların tarihine dair büyüleyici bir araştırma. Bilinen dünyanın her yerinde şanı olan, özel koleksiyoncular tarafından kıskançlıkla korunan, yüzyıllar boyunca inşa edilen, bir günde yok edilen, altın varak ve fresklerle süslenen veya armut koltuklar ve çocukların çizimleriyle doldurulan kütüphanelerin tarihi zengin, son derece çeşitlilik arz eden ve olaylarla dolu bir tarihtir. Kütüphanede tarihçiler Andrew Pettegree ve Arthur der Weduwen bize dünyanın büyük koleksiyonlarını şekillendiren antikacıları ve hayırseverleri tanıtıyor, edebi zevklerin yükseliş ve düşüşünün izini sürüyor ve nadir el yazmalarını elde etmek için işlenen büyük suçları ve kabahatleri ortaya koyuyor. Kitapta yazarlar, koleksiyonların kendileri kırılgan olmasına ve genellikle birkaç on yıl içinde harap olmasına rağmen, her kuşak kütüphane kurumunu yeniden oluşturup baştan yeniden yaratırken, bir fikir olarak kütüphanenin nasıl kayda değer bir ölçüde dirençli kalabildiğini gözler önüne seriyorlar. Güzel bir dille yazılmış ve derinlemesine bir araştırmanın sonucu olan Kütüphane, kitapseverler, koleksiyoncular ve kütüphane rafları arasında bir kez de olsa mutluluk içinde kaybolmuş herkes için mutlaka okunması gereken bir kitap“ --