Orta Avrupa'da Osmanlılar, Macarlar ve Habsburglar (İstanbul)
400 sayfa
Keywords: “16. yüzyılda Orta Avrupa’da büyük bir hakimiyet mücadelesi vardı. Macar topraklarında Osmanlılar ile Habsburglar arasında süren hakimiyet mücadelesinin askeri ve siyasi yönü Geza David-Pal Fodor’un editörlüğündeki bu eserde teferruatlı olarak ele alınmıştır. Bu kitap, Macar ve Osmanlı savunma hatları ve sınır boylarıyla ilgili önemli çalışmaların bir araya getirildiği ve Askeri Devrim’in Orta Avrupa’daki mücadeleye etkisini inceleyen bir eserdir“ --