Timurlenk ve ardıllarının tarihi - Metzobetsi, Tovma. (İstanbul)
90 sayfa
Keywords: “Ermeni kilisesinin ileri gelen isimlerinden birisi olan Tovma Metzobetsi'nin Timurlenk ve Ardıllarının Tarihi adlı bu müstakil eser, Timurlu tarihi araştırmaları bakımından birinci elden bilgi veren kaynaklar arasında yer alır. 15. yüzyıldaki olayları kendi bakış açısından sunan yazar, eserin adından da anlaşılacağı üzere Timur'un ve onun ardılarının etkinliklerini yalın bir üslupla anlatır. Timur'un Kafkas seferleri, Karakoyunlu ve Akkoyunlu Türkmenleriyle Timur ve haleflerinin ilişkilerinin yanı sıra Yıldırım Bayezid ile Timur arasında gerçekleşen meşhur Ankara savaşı gibi konular hakkında bilgiler nakletmesi Türk tarihi araştırmaları için eserin önemini ortaya koyar” --